ORTAYA KARIŞIK YAZILAR 10. Bölüm

MİZAHİ HİKAYELER Serisi / HUMOR STORIES

ORTAYA KARIŞIK YAZILAR  10. Bölüm

( Bu yazıda yer alan kurum, kişi, lakap ve olaylar tamamen hayalidir. Mizah amaçlıdır. Bu kurguların gerçekle hiç bir alakası yoktur )

İki it, Hiro ve Donsuz Gişot çıkmışlar kamera önüne, gencecik bir kişiyi almışlar arasına, taraftar yalakalarıylan birlikde canlı yayın da infaz çekiyorlar.

Lan daha yeni yetmelerden biri. Ya farkında değil, yada bilerek yapmış da olabilir. Teknolojinin son geldiği nokta da yapay zeka ile bir takım çalışmalar yapmış. Çağın ilerlemesinin önüne kimse geçemez. Burada yanlış olan o yaptığı çalışmayla başkasının hakkına girerek yarışmaya katılıp ödül alması.

Elbette yapay zeka kullanılacak. Elbette çok kısa süre de çok güzel işler çıkartılacak. Bu çok normal. 

Lakin her şey kendi alanında yarıştırılmalıdır. Karikatür, heykel, resim, vs. Hepsi kendi alanın da yarıştırılabilir. Ama resmi karikatüre, karikatürü yapay zekayla karıştırarak yarıştırılırsa işte  böyle sorunlar çıkar. 

Lan adi herifler. Lan çakma bitli apaçi. Sen 1986 yılında daha genç iken rahmetli Ferruh Doğan'ın espirisini bilerek çalıp, Deutchland yazan  karikatür ile ödülü alıp paraları çatır çatır yiyip, yıllarca o ödülün nimetlerinden yararlanarak ününe ün katmadın mı ?  

Sen de  o tarih de linç edilseydin, şimdiler de bu seviyeler de olurmuydun ?

Ha yavşak hırsız hergele .

Daha başka, senin ve Hiro'nun  internette yayınlanmış inkar edemeyeceğiniz otuza yakın benzer similar dediğimiz intihal çizimlerinizi  nereye koyacağız ?

Düzenlediğin yarışmalar da ödül alıp çıkan benzer çizimlerin çoğunu iptal etmedin. 

Lan şu işe bakın. İki profesyonel hırsız kameraların önüne çıkmış, yapay zeka ile haksız ödül almış bir kişiyi suçluyorlar. Bakalım daha nelere şahit olacağız. Herifler canlı görüntülü bedenleriyle tam bir mizah yapıyorlar. 

Len gülüyorsunuz acınacak halinize.

Lan insan hata yapamaz mı? Şimdi o genci düşürdüğünüz şu hale bakın. O çocuk hangi psikolojiyle sanat yaşamına devam edecek . Tatlı bir şekil de eleştirip küstürmeden arakçılığın kötü bir şey olduğunu dikkatli bir dil ile
uyaramazmıydınız ? 

Neden jüriyi değilde ödül verilen bu kişiyi hedef alıp linç ettiniz. 

Lan adiler. Gencecik birini, yok yüzbin, yok ikiyüzbin dolar telif alırlar diyerek korkutup insanları hiç bir şey yapamaz duruma düşüren şerefsiz pislikler. 

Yarraak  alırsınız...

Alacaklarsa jüri denilen dingillerden alsınlar. Hatta beşyüzbin alsınlar. Beceriksiz kültürsüz jürinin suçunu ödül alana yükleyemezsiniz.

Yani babayı alırsınız.

Ulan similarcı espiri hırsız takımı. Ama biz sizden hukuk yoluyla, zamanında espiri  çalarak, sponsor dolandırıcılığı yapmanızdan dolayı, elde ettiğiniz gelirler için, yukarıda bahsettiğiniz rakkamları talep ettireceğiz. 

Lan aşağılık göödler. Biz bu genci suçlu olarak görmüyoruz. Belli ki toy. Ya da şartnameyi okumadan da katılmış olabilir. Bu çok normal. Pek çok kişi genelde yarışma şartnamesini okumaz yada dil bilmediği için konu ve son tarihe bakıp yarışmalara gönderir. 

Biz daha evvel benzeri yapılmış bir çalışmanın tekrar benzerini yapmasından dolayı bozulduk. 

Burada tek suçlu o jüri denilen lavuklar. Lan bütün suç, amaçları oraya jüri edasıyla  gidip yiyip içip zıkkımlanarak tatil yapıp oylama yapan kişiler. 

Açıklama yapmışlar. Daha evvel intihal yaptığı çalışmalardan dolayı iptal ettik demişler. 

Lan neden gerçek sebebini söylemiyorsunuz. Lan böyle bir yarışma da böyle bir sebebe dayanak mı bu ödül  iptal edilir. 

Örnek ; Düşünün bir kere. Hırsızlıktan hüküm giyip cezasını çekmiş biri namusuyla çalışmak için işe giriyor. O iş yerinde bir şey kayboluyor. Suçlu hazır. Geçmişde hata yapıp bedelini ödemiş bir kişiyi suçlayarak işin içinden sıyrılıyorlar. Jüri işte böyle bir gerekçeyle ödül iptal açıklaması yapıyor. 

Madem geçmişse de espiri çaldıklarına  dayanarak ödül iptali yapıyorsunuz, 

Lan geçmişte pek çok espiri arakçılığı olan  başta Musso olmak üzere, Obuz, Baytostu, Azeri Seyhan, Omar, Ajgın, Zelçuk, vs ile yayınladığımız similarcı benzer çizerler  listesinde ki similarcıların ödüllerini neden iptal etmediniz ?

Lan neresinden bakarsanız tutarsızlık, neresinden çekiştirseniz yalan, dolan, inkar. Koskaca adamlarsınız. Ayıp size.

Şimdi açıkça neden birinci sebep olarak Yapay Zeka ürünü olmasından dolayı iptal ettik diyemiyorsunuz. 

Madem yetersizsiniz,  madem bu sanatı takip edemiyorsunuz , madem bu sanat da yeterslz bilgi ve birikime sahipsiniz, madem şartnameyi iyi okuyup anlamadan ödül verip gencecik bir insanı bu itlerin önüne atıp parçalatıyorsunuz,

Madem orada hakim, yargıçlık görevine soyunarak büyük vebal altına giriyorsunuz,  işinizi layıkıyla yapıp kimsenin kanına girmeyeceksiniz. 

Hem karnım doysun, hem pastam dursun. 

Oh ne ala...

O mübarek elçi ne diyor;
Bir gün adaletle muamele de bulunmak, kırk yıllık nafile ibadetden daha üstündür. 

Lan jüriler, bu yaptığınız adam kayırmalar, haksızlıklar, eş dost gibi sebeplerle başkasının hakkını başkasına vermeler nedeniyle o girdiğiniz çukurdan sonra hesap dan kaçacak hiç bir yeriniz olmayacaktır. 

Siz kul hakkının ciddiyetini bilmeyecek,  düşünemeyecek, anlayamayacak kadar kültürsüz ve bitmişlik sendromu yaşıyorsunuz. 

Lan oğlum Hiro, Lan Donsuz Gişot, siz bir kere insan değilsiniz. Dünya da kalan  beş on seneyi de böyle neefret ve kiinlerinizle geçirip gideceksiniz. 

On numara ibineler. 

Yani şair burada şunu demek istiyor azizim. 
' Lan topacına godumuzun eksoz boruları '

Ulan Hiro. Kıskançlık ve intiikam duygularınla davranışlarınla, konuşmalarınla  ve yüz ifadenle ne kadar basit bir insan olduğunu her halinle belli ediyorsun. İki kelimeyi bir araya getirip defalarca düzeltme den tek cümle kuramıyorsun. Lan bir aynaya bak. Yüzün de nur pir kalmamış. Adi herif.  

Tutturmuşsun bir telif yasası. Parayı sen alamadın diye mi bu anırmaların, kııçını yırtmaların. 

Lan sana ve bitli apaçine girip çıkan ne...

Bu sanatta kimin hakkına girdiysen, kimlere zarar verip hayatını zindan ettiysen, geleceğini yok ettiysen, başta sen, Donsuz Gişot ve muadillerinizin çoluğundan çocuğunuzdan çıksın. Gün yüzü göremeyesiniz, bu sanatta ki tüm mazlum ve hakkı yenen sanatçıların ahı üzerinize olsun !!!

İFTİRACI PİSLİKLERRRR....

*

HUMOR STORIES Series / HUMOR STORIES

MIXED WRITINGS EMERGED Chapter 10

(The institutions, people, nicknames and events in this article are completely fictitious. They are for humorous purposes. These fictions have nothing to do with reality.)

Two dogs, Hiro and Panties Gishot, appeared in front of the camera, took a young person among them, and performed an execution on live broadcast with their supporter sycophants.

Lan is one of the newbies.  He may not be aware of it, or he may have done it on purpose.  At the latest point in technology, some studies have been done with artificial intelligence.  No one can stop the progress of the age.  What is wrong here is that he participates in the competition and receives an award by taking someone else's credit for his work.

Of course, artificial intelligence will be used.  Of course, great things will be done in a very short time.  This is so normal. 

But everything should be competed in its own field.  Cartoon, sculpture, painting, etc.  All of them can be competed in their own field.  But if the competition is made by mixing the picture with the caricature and the caricature with artificial intelligence, such problems will arise. 

Damn those bastards.  Damn Panties Gisote.  Didn't you steal the late Ferruh Doğan's joke when you were younger in 1986, get the award with your Deutchland cartoon, spend the money and gain fame by benefiting from the blessings of that award for years?  

Oh, you little thieving scoundrel.

If you had been lynched at that time, would you be at this level today?

Can't humans make mistakes?  Now look at the situation you put that young man in.  With what psychology will that child continue his artistic career?  Couldn't you criticize him in a sweet way and warn him without offending him?

Damn bastards.  Dishonorable scumbags who scare a young person by saying that they will get royalties of no more than a hundred thousand or two hundred thousand dollars, leaving people unable to do anything. 

They take my mind. 

If they are going to buy it, they should buy it from the axles called jury.  Even let them get five hundred thousand.  You will blame the incompetent, uncultured jury on the award winner.  You get the father.

What a similar, humorous thief team.  But we will demand from you, through law, the figures you mentioned above, for the income you have earned due to your timely jokes and sponsor fraud. 

Damn despicable assholes.  We do not see this young man as a criminal.  Apparently immature.  Or he may have participated without reading the specifications.  This is so normal.  Many people generally do not read the competition specifications, or because they do not know the language, they just look at the subject and deadline and send them to the competitions. 

We are upset that a similar study that has been done before is being done again. 

The only culprits here are those vecks called the jury.  It's all the fault of the people who went there as a jury, ate, drank, and voted while chattering away. 

They made a statement.  They said they canceled it because of his previous works that he had plagiarized.  Why don't you tell the real reason?  Is such a competition based on such a reason? This award will be cancelled.

Example ;  Think once.  A person who was convicted of theft and served his sentence gets a job.  Something is lost in that workplace.  The criminal is ready.  They get out of trouble by blaming someone who made a mistake in the past and paid the price. 

You cannot clearly say why we canceled it because the first reason was that it was an Artificial Intelligence product. 

If you are incompetent, if you cannot follow this art, if you have insufficient knowledge and experience in this art, if you give a reward without reading and understanding the specifications well and throw a young person in front of these dogs and have him torn to pieces, if you are trying to be a judge there, you will do your job properly and not get into anyone's blood.  I want my stomach to be full and my cake to stay.  Oh what the...

What does that holy messenger say?
One day of being treated with justice is superior to forty years of unnecessary worship. 

Damn juries, you will have no place to escape accountability after the pit you have fallen into because of your favoritism, injustice, and giving away someone else's rights. 

Damn, you are experiencing such an exhaustion syndrome that you don't know the seriousness of people's rights, you can't think, you can't understand. 

Damn man, you are not human after all.  You will spend the remaining five or ten years in this world with your hatred and grudges like this. 

Damn Hiro!  With your feelings of jealousy and revenge, your actions, your speech, and your facial expression, you clearly show what a simple person you are.  You nailed the copyright law.  Is this braying and busting your ass because you couldn't get the money?  What the hell is going on with you and your crew? 

Whoever you have violated in this art, whoever you have harmed and made their lives miserable, let it be your child, first of all, Gisott the Pantless, and many of your equivalents.  May you never see the light of day, may the curse of all the oppressed and violating artists in this art be upon you.

ASSHOLESRRRR....